Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Friends Provident St Mary's Stadium
Southampton in extra tijd langs Blackburn
Anthony Van der Planken

Southampton heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Het toonde zich in de Engelse Premier League te sterk voor de Blackburn Rovers. De beslissing viel wel pas in de blessuretijd.

De score werd na exact een half uur spelen geopend door Kevin Phillips. De aanvaller van Southampton scoorde zo zijn hondervijftigste competitiegoal. De 1-0 bleef tot de koffiepauze op het scorebord.

Na die pauze kwam daar echter snel verandering in. Paul Dickov legde af voor Ferguson, die staalhard binnen trapte. Southampton trok zich er niks van aan en bleef de betere ploeg. De club van Jelle Van Damme, die trouwens heel de wedstrijd op de bank vertoefde, kreeg echter geen loon naar werken. Integendeel: in de 68e minuut bracht Emerton de bal voor, zodat Dickov hem maar binnen te leggen had.

Opnieuw trok Southampton er zich niks van aan. Met een goede moraal zette men door, wat uiteindelijk toch nog in een goal resulteerde. Svensson was de gevierde man. De Zweed bracht Southampton met een prachtige knal op gelijke hoogte. Uiteindelijk wist Southampton de wedstrijd nog te winnen: in blessuretijd zag de scheidsrechter een duw van Short op Beattie. De man in het zwart legde de bal op de stip. Beattie faalde niet en schonk zijn team zo alsnog de 3-2 zege.

Nog één opvallend gegeven: Ferguson kreeg van de scheidsrechter twee gele kaarten, maar de speler van Blackburn werd toch niet van het veld gestuurd. Van fouten gesproken...