Stadion: Craven Cottage
Arsenal wint met hulp van ref
Yves Dekoning

Fulham-Arsenal 0-3

Arsenal heeft 0-3 gewonnen, maar in gemakkelijk was het zeker niet. Twee beslissingen van de scheidsrechter zorgden voor grote woede bij Fulham. Eerst veranderde Mark Halsey van gedacht bij een strafschopfase. In eerste instantie gaf hij de thuisploeg een strafschop na een tackle van Ashley Cole op Andy Cole, maar hij herzag zijn beslissing. De spelers van Arsenal hadden de scheidsrechter omsingelt en na een korte interactie met de lijnrechter wijzigde hij van gedacht. Terwijl het boegeroep nog door het stadion galmde claimde ook Arsenal een strafschop na een tackle van Moritz Volz. Ook de Gunners kregen geen elfmeter van Halsey. Even later nam hij weer een controversiĆ«le beslissing. Collins John sprong hoger dan twee verdedigers en kopte de bal voorbij Jens Lehmann. Terwijl John en het hele stadion aan het vieren waren, keurde de ref het doelpunt om onduidelijke redenen af.

In de tweede helft sloeg de woede van Fulham over in wanhoop. Op tien minuten tijd maakten de Gunners een einde aan de illusie. Freddie Ljungberg scoorde in de 62ste minuut de 0-1. Nog geen vier minuten later stond het 0-2 door een owngoal van Zat Knight. Jose Antonio Reyes maakte er 0-3 van. Game over voor het moedige Fulham.

Fulham: Van der Sar, Volz, Bocanegra, Legwinski (Radzinski 76), Knight, Pembridge, Cole, Boa Morte (McBride 83), John, Pearce, Diop.

Arsenal: Lehmann, Cole, Vieira (Fabregas 75), Pires (Reyes 61), Ljungberg (Pennant 73), Bergkamp, Lauren, Henry, Cygan, Toure, Silva.

Doelpunten: Ljungberg 62, Knight 65 og, Reyes 71.