livLiverpool FC
mciManchester City
1-0
Datum: 25/11/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Anfield Road
Liverpool nipt langs Man City
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Liverpool nipt langs Man City
Foto: © SC

In de middenmoot van het klassement stond Liverpool voor een belangrijk duel tegen Man City. Mits winst sprong City over Liverpool in de stand. De Reds wilden vooral hun thuisreputatie bevestigd zien.

De Fin Hyypia bracht de eerste dreiging van Liverpool aan. Hij bereikte Luis Garcia die naar binnen kwam en in het zijnet schoot. Net voor het half uur stak City de neus aan het venster. Een zwak schot van Corradi ging naast. Trabelsi kreeg de gelegenheid om het beter te doen, maar liet dit na. Achterin bij Man City kende Richard Dunne niet zijn meest gelukkige dag. Daar trachtte Liverpool uiteraard van te profiteren. Kuyt trapte over. Een knal van Gerrard ging rakelings naast.
 
Manchester City werkte hard om stand te houden. City was ook erg snel op de bal. Corradi kon Reina niet in verlegenheid brengen. Het harde werk van City werd uiteindelijk toch tenietgedaan. Een mindere pass van Barton leidde balverlies in. Via Kuyt kwam de bal dan bij Gerrard die Liverpool halverwege de tweede helft toch op voorsprong schoot. Voor Gerrard was het zijn eerste doelpunt dit seizoen in de Premier League. Man City vond de kracht niet meer om terug te slaan en moest zich neerleggen bij de nederlaag.

Liverpool blijft het thuis meer dan degelijk doen en schuift een plaatsje op. Manchester City kan maar niet afrekenen met zijn dramatische uitreputatie.