mciManchester City
munManchester United
0-1
34' Cristiano Ronaldo (pen)
Datum: 05/05/2007 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 37
Stadion: City of Manchester Stadium
Strafschoppen maken verschil in derby
Kevin Vanbuggenhout

Een kolkend en uitverkocht City of Manchester Stadium was het decor voor een nieuwe stadsderby tussen Manchester City en Manchester United. Mits winst kon Man United een optie nemen op de titel. City begon aan de wedstrijd met Emile Mpenza alleen vooraan.
Amper twee minuten ver trapte Ball na op Ronaldo. Spelleider Styles had echter niet gezien en dus ontsnapte Ball aan de rode kaart. Na een kwartier de eerste kans van de wedstrijd voor Manchester City. Emile Mpenza schoot in de draai op doel, Van Der Sar pakte. Halverwege de eerste helft kwam Man United gevaarlijk opzetten. De verdediging van City reageerde nogal onzeker op een hoekschop en Ferdinand kopte tegen de lat waarna Isaksson de bal kon klemmen. Manchester United had enorm veel balbezit, al hield City goed stand. Tot even na het halfuur Ball Ronaldo neerlegde in het strafschopgebied. Ronaldo zette de strafschop zelf om. Manchester City was aangeslagen en kon niet echt iets terugdoen.

In de tweede helft liet United al snel een doelpoging noteren. Ronaldo speelde een vrije trap breed op Scholes die van ver recht in de armen van Isaksson knalde. Manchester United controleerde de partij. Even na het uur kwam City toch dicht bij de gelijkmaker. Mpenza kopte een hoekschop naast. Man City kende wat betere momenten, maar Man United was nog steeds de ploeg die de bal op eiste en de partij onder controle leek te hebben. Tien minuten voor affluiten kreeg City dè kans om langszij te komen. Ball ging neer in het strafschopgebied en scheidsrechter Styles wees naar de stip. Vassell schoot de strafschop tegen het been van Van Der Sar aan. Heel even drong City nog aan, maar uiteindelijk speelde Man United de wedstrijd vrij makkelijk uit.

Man United boekte een zuinige, maar belangrijke derbyzege op het veld van Manchester City. De strafschoppen maakten het verschil in deze derby, al is de 0-1 einduitslag een billijk resultaat. City schoot net tekort en kampte ook nu weer met een scoringsprobleem. Voor de tweede thuismatch op rij miste Man City een strafschop. City kijkt nu waarschijnlijk uit naar het einde van het seizoen, Man United daarentegen is bijzonder dicht bij een titelviering. Indien Chelsea morgen niet wint bij Arsenal is Man United kampioen.