Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Ewood Park
Blackburn blijft in de winning mood
Luc Goderis

Benni McCarthy en reserve-doelman Jason Brown waren zondagnamiddag de helden van Blackburn op Ewood Park.  Brown stopte eerst een penalty alvoren McCarthy in de slotfase voor de winning-goal zorgde.

Wigan, al acht uitwedstrijden op rij zonder overwinning, kende een perfecte start in Ewood Park.  Na amper twee minuten opende Emile Heskey, op aangeven van Emmerson Boyce, de score.  Haast onmiddellijk na de 0-1 had Benni McCarthy de bordjes weer in evenwicht moeten brengen, maar zijn schot ging naast.  De Zuid-Afrikaan kreeg wat later nog twee doelrijpe kansen, maar kon ook deze niet benutten.  Niettegenstaande McCarthy's hattrick aan kansen bleef Wigan toch de gevaarlijkste ploeg.  Zowel Heskey, Henri Camara en Antonio Valencia verzaakten echter te scoren.

Diep in de toegevoegde tijd van de eerste helft bezorgde David Bentley de bezoekers een koude douche.  Bentley liet de voorzet van Lucas Neill slim tot bij Francis Jeffers lopen.  Jeffers tikte terug tot bij Bentley en de Engelsman krulde binnen.  1-1 op slag van rust.

Na de herneming tapten de Rovers uit een heel ander vaatje en Chris Kirkland moest alles uit de kast halen om Jeffers, Robbie Savage en André Ooijer van een doelpunt te houden.

Wigan loerde nu gretig op de counter en Ooijer moest een kwartier voor affluiten aan de noodrem gaan hangen.  De Nederlander haalde Heskey in het strafschopgebied neer en scheidsrechter Howard Webb floot terecht.  Reserve-doelman Jason Brown, tijdens de rust ingevallen voor de geblesseerde Brad Friedel, stopte echter zowel Svetoslav Todorov's elfmeter als de rebound.

Amper vijf minuten later betaalde Wigan het onvermogen om te scoren cash.  Invaller Jason Roberts stormde richting een uitkomende Kirkland, om dan simpel af te leggen naar McCarthy.  De Zuid-Afrikaanse spits miste deze keer niet en prikte de 2-1 binnen.

Zowel de voormalige Latics-aanvaller Roberts als McCarthy hadden nog de score moeten opvoeren, maar Kirkland pakte nog evenveel keer uit met fantastische reddingen.  Het bleef 2-1.