Speeldag: Supercup
Stadion: Stamford Bridge
Liverpool wint Community Shield
Kevin Pieters

Drie maand geleden stak Liverpool nog de FA Cup in de lucht in het Millenium Stadium en vandaag kon het opnieuw feestvieren na het binnenhalen van de eerste seizoensprijs: het Community Shield. Tegenstander was rivaal Chelsea dat met 2-1 moest afdruipen.

Chelsea start in een 4-3-3 opstelling met nieuwkomers Ballack en Shevchenko aan de aftrap. Liverpool kiest voor een 4-4-2 met Pennant en Mark Gonzales op de flanken. Al na zeven minuten is het de Duitser Ballack die tegen een gele kaart opkijkt na een aanval op Sissoko. Geen twee minuten later opent de Noor Riise de score na een prachtige rush. Op een corner van Chelsea, neemt Riise de bal mee over het ganse veld met in steun Pennant. De Noor besluit zelf vanop 25 meter en verslaat doelman Cudicini, die de geblesserde Cech vervangt.

Op het kwartier krijgt ook Lampard het gele karton onder zijn neus geschoven en Paulo Ferreira besluit kort daarna bijna in eigen doel. En om een slechte start compleet te maken moet Ballack nog voor het half uur het veld verlaten wegens een blessure. Kalou vervangt hem en neemt de rechterkant voor zijn rekening. Het is dan eigenlijk wachten tot net voor de rust voor wat opwinding. Chelsea komt beter in de wedstrijd, maar het is Cudicini die tot tweemaal toe moet ingrijpen op pogingen van Crouch. Aan de overkant, we zijn dan in de 44ste minuut, krijgt ex-Milan spits Shevchenko de bal prachtig toegespeeld van Lampard. De Oekraiener twijfelt niet en plaats de bal naast doelman Reina: 1-1 en meteen de ruststand.

De tweede helft brengt wat attractiever voetbal. Een bedrijvige Shevchenko loopt zich voortdurend vrij en vooral de flankspelers van beide ploegen worden regelmatig aangespeeld en proberen de man-tegen-man situaties te benutten. Ook Reina laat zich tot twee keer toe gelden op pogingen van Drogba en Shevchenko. We zijn dan net voor het uur.  Gerrard en Xabi Alonso worden op luid gejuich onthaalt als zij Pennant en Gonzales komen vervangen. Een ingreep van trainer Benitez die ziet dat Chelsea meer begint te domineren. Er volgen nog enkele wissels waardoor het ritme volledig uit de wedstrijd wordt gehaald.

Wanneer de penalties in zicht komen, ontbindt Crouch zijn duivels en kopt de bal gemakkelijk binnen op aangeven van Bellamy: 1-2. Gesteund door de duizenden fans, lijkt de overwinning voor Liverpool binnen handbereik. Sissoko wordt net voor tijd uitgeroepen tot speler van de wedstrijd en in de 89ste minuut wordt 'You'll never walk alone' ingezet. In de 92ste minuut kan het feest beginnen: Liverpool wint een matige wedstrijd en Chelsea stelde bij mometen teleur.