Stadion: Anfield Road
Liverpool vroeg, Arsenal laat
Yves Dekoning

Liverpool - Arsenal 1-1

Liverpool en Arsenal hebben 1-1 gelijkgespeeld. De Reds kwamen reeds vroeg op voorsprong, maar tien minuten voor tijd klommen de Gunners op gelijke hoogte. Arsenal blijft leider, Liverpool zakt naar plaats zes.

Rafael Benitez pakte verrassend uit met drie aanvallers, maar het werd snel duidelijk dat Fernando Torres geen hele match zou aankunnen. Een gedreven Steven Gerrard was de meest dreigende man bij Liverpool en in de zevende minuut knalde hij een vrije trap tegen de netten. Arsenal nam echter de macht over en zette Pepe Reina meermaals aan het werk. Eén keer moest Sami Hyyppiä zelfs redding brengen op de lijn. Emmanuel Adebayor was het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij kon Reina niet verschalken.

Na rust zochten de Gunners nadrukkelijk de gelijkmaker. Emmanuel Eboué vond de paal op zijn weg en Cesc Fabregas kon de rebound niet binnenwerken. Aan de overkant was invaller Peter Crouch enkele keren dicht bij de 2-0 en ook John Arne Riise haalde gevaarlijk uit. Tien minuten voor tijd stuurde Alexander Hleb Fabregas diep en deze kon dan toch de gelijkmaker binnenduwen en er zat zelfs meer in. De Spanjaard werd nadien nog gestuit door het doelhout en de ingevallen Nicklas Bendtner schoot in één tijd over terwijl hij tijd had voor een controle.