Stadion: Emirates Stadium
Arsenal maakt gelijk in slotseconden
Kristof Blomme

Arsenal - Manchester United 2-2

Arsenal en Manchester United speelden in de topper van de twaalfde speeldag 2-2 gelijk. De bezoekers kwamen op voorsprong via een own goal van Gallas, maar meteen na de pauze bracht Fabregas, met zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen, zijn ploeg weer op gelijke hoogte. In de slotfase leek Cristiano Ronaldo voor het winnende doelpunt te tekenen voor United. In de slotminuut vond Gallas echter wel het juiste doel en bracht hij de gelijkmaker op het bord.

De eerste kans van de partij was voor de bezoekers. Een voorzet van Ronaldo werd gemist door Sagna, maar Giggs was te verrast en trapte vanuit een goede positie naast. Tien minuten voor de pauze was het bijna Arsenal dat scoorde. Een vrije trap van Fabregas werd verlengd door Gallas, maar van der Sar redde met de voeten. De eerste periode eindigde op een anti-climax voor de thuisploeg. Een voorzet van Ronaldo werd door Rooney op doel getrapt. De bal werd van richting veranderd door Gallas en op die manier was Almunia verslagen, 0-1.

Meteen na de pauze was alles weer te herdoen. Eboué kreeg de bal tot bij Adebayor, maar die stuitte op van der Sar. In de rebound kreeg Sagna de bal tot bij Fabregas, die zijn zesde van het seizoen binnen prikte. Arsenal had nu het balbezit, maar de beste kans was op het uur toch voor United. Giggs bereikte Rooney, maar de aanvaller deed te weinig met deze mogelijkheid. Tien minuten voor affluiten kwam Manchester een tweede keer op voorsprong. Een voorzet van Evra werd door Ronaldo afgemaakt. Arsenal was echter niet van de kaart en probeerde nog terug te vechten. Een voorzet van Eduardo werd niet goed weggewerkt door Evra, maar de bal belandde op de lat. Daar kwamen de bezoekers goed weg. Net toen de bezoekers de overwinning voor het grijpen hadden sloeg Arsenal nog toe. Na een voorzet van Clichy raakte de bal niet weg uit het strafschopgebied en Gallas nette de gelijkmaker. Beide ploegen tellen nu 27 punten. Chelsea en Liverpool kunnen profiteren.