livLiverpool FC
fulFulham
1-0
Steven Gerrard (pen) 85'
2-0
Datum: 10/11/2007 18:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Anfield Road
Reds slopen muur Cottagers
Yves Dekoning
| 0 reacties
Reds slopen muur Cottagers
Foto: © SC

Liverpool FC - Fulham FC 2-0

Liverpool heeft gewonnen tegen een erg verdedigend ingesteld Fulham. Pas laat in de partij konden de Reds door de muur breken. Opvallend: bij Liverpool verschenen dezelfde elf spelers aan de aftrap als dinsdag tegen Besiktas.  

Negen minuten voor tijd zorgde invaller Fernando Torres met een knappe actie voor de 1-0. De Spaanse goalgetter kapte zich mooi vrij en schoot laag binnen. Vier minuten later mocht Steven Gerrard er vanop de stip 2-0 van maken. Zo moest uitblinker Antti Niemi zich toch twee keer gewonnen geven in de slotfase. Voordien had hij al uitgepakt met een serie topreddingen. 

Voor rust slaagden de Reds er niet in om Fulham uit verband te spelen. De Cottagers verdedigden goed en Shefki Kuqi was levensgevaarlijk op de counter. Ex-Liverpoolspeler Danny Murphy probeerde het dan weer enkele keren van ver. Liverpool kwam vlak voor rust bijna op voorsprong, maar Peter Crouch kopte tegen de dwarsligger.

Na rust moest Niemi meermaals aan het werk. Vooral bij pogingen van Yossi Benayoun en Andrei Voronin toonde de Fin zijn klasse. Torres mocht twintig minuten voor tijd invallen en hij toonde waarom Liverpool zoveel miljoenen voor hem neertelde. Na een fout op Crouch zorgde de strafschop van Gerrard er voor dat de buit binnen was voor de Reds.