Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Madejski Stadium
Loom Liverpool verliest in Reading
Yves Dekoning

Liverpool is in Reading tegen zijn eerste nederlaag in de Premier League dit seizoen opgelopen. De Reds speelden ver onder hun normale niveau en de thuisploeg kreeg enige hulp van de scheidsrechter.

Het eerste kwartier zat de wedstrijd helemaal op slot. Dan ging Jamie Carragher op de rand van het strafschopgebied in de fout en scheidsrechter Andre Marriner legde de bal op de stip. Stephen Hunt stuurde Pepe Reina professioneel naar de verkeerde hoek. In de 28ste minuut brak Steven Gerrard door de verdediging van Reading en plaatste de bal rustig in de hoek. Ibrahima Sonko leek de doorgebroken Fernando Torres foutief af te stoppen in de zestien, maar zou ook de bal hebben geraakt. De ruststand was 1-1 na een zwakke eerste helft.

Na rust ging Liverpool op zoek naar de winnende treffer. Torres kreeg een kopkans en Jack Hobbs was er enkele keren dicht bij. Een loeiharde vrije trap van John Arne Riise werd knap gekeerd door Marcus Hahnemann terwijl Gerrard gestuit werd door de dwarsligger. Het doelpunt viel op het uur echter aan de overkant. Een vrije trap van Nicky Shorey werd nauwelijks geraakt door Kevin Doyle, maar het volstond om Reina te verrassen. Zeven minuten later stond het 1-3 nadat James Harper een snelle counter perfect afrondde.

Rafael Benitez leek de handdoek te werpen en haalde Torres en Gerrard er af en ook Carragher mocht vroeger gaan rusten. Invaller Harry Kewell was nog enkele keren gevaarlijk en de lange benen van Peter Crouch bleken te kort. In blessuretijd knalde de boomlange Engelsman nog tegen de paal, maar het mocht niet zijn voor Liverpool. Benitez en co zaten blijkbaar al met hun gedachten in Marseille waar ze het cruciale duel voor de Champions League moeten spelen. Op enkele flitsen na leverde dit een flauwe partij op in Reading.