Speeldag: Speeldag 25
Stadion: City of Manchester Stadium
Arsenal wint op 'Fort Eastlands'
Kevin Vanbuggenhout

Manchester City kon al een paar wedstrijden niet meer winnen. Op eigen veld was City wel nog steeds ongeslagen. Arsenal had dus geen al te makkelijke verplaatsing voor de boeg. Bij City zat Emile Mpenza op de bank.

Arsenal speelde van in het begin goed op balbezit. The Gunners lieten de bal vlotjes rondgaan en lieten al in de eerste minuut een doelpoging noteren. Een laag schot van Diaby ging naast. Ondanks het balbezit voor Arsenal bleef Man City goed overeind in de openingsminuten. Elano stuurde Ireland met een stifter op doel af. Ireland kon net niet bij de bal en Lehmann kon makkelijk oprapen. Drie minuten hierna nam Arsenal toch de leiding. Bacary Sagna ging voorbij Ball en legde terug, Adebayor werkte de bal via Richards in doel. Het was voor Manchester City niet makkelijk om Arsenal van antwoord te dienen. Bij balbezit van City zette Arsenal steeds goed druk op de man in balbezit. Toch bleef City aanvankelijk aardig meedoen. Tot het tweede doelpunt viel. Adebayor kopte een voorzet van Clichy naar Eduardo. Hij controleerde de bal met de borstkas en trapte achterwaarts al vallend knap binnen: 0-2. Twee minuten later zat Manchester City alweer terug in de wedstrijd. Corluka snoepte Clichy de bal af aan de achterlijn. De rechtsachter van Man City legde af voor Fernandes Gelson en de jonge Zwitser schoot binnen: 1-2. Hierna kreeg Manchester City het pas echt moeilijk. Arsenal nam het heft in handen en was duidelijk de betere ploeg. Adebayor was een gesel voor de verdediging van City. De Togolese spits werd vrij gelaten en kon een voorzet van Bacary Sagna hard op doel koppen. Hart pakte. Zes minuten voor de rust kopte Adebayor een hoekschop van Eduardo door tot bij Gallas. De Franse verdediger trapte net voorlangs. Een hoekschop van Eduardo werd door Adebayor naar de linkerbenedenhoek gekopt. Elano redde op de lijn, al ging de bal waarschijnlijk naast. De slotminuten van de eerste helft waren wel voor Man City. Ireland legde af voor Petrov die de bal naast doel plaatste.

Manchester City kon weinig aanvallende impulsen bieden in de tweede helft. Arsenal bleef de betere combinaties op de mat leggen en had de wedstrijd helemaal onder controle. Na één van die schitterende combinaties trapte Fabregas over. De tweede helft verliep wel veel meer gesloten dan de eerste. Dat was natuurlijk ook in het voordeel van Arsenal. In de 66ste minuut kreeg City zijn enige kans uit de tweede periode. Lehmann was nog net sneller op de bal dan Vassell. De bal kwam dan bij Elano. De Braziliaan trapte over. Met nog zes minuten te gaan kwam Emile Mpenza er nog in. Hij verving Ireland. Maar ook Mpenza kon de nederlaag voor City niet afwenden. Het werd zelfs nog 1-3. Bij een tegenaanval van Arsenal viel de bal goed voor Adebayor. Hij schoot van dichtbij binnen.

Arsenal won met 1-3 op 'Fort Eastlands', zoals de thuishaven van City ondertussen genoemd werd omdat The Citizens er nooit verloren. De nederlaag tegen Arsenal was de eerste thuisnederlaag van het seizoen voor Manchester City. In afwachting van de wedstrijd Tottenham-Man United komt Arsenal weer aan kop van de Premier League te staan. Volgende week bekampt Man City overigens aartsrivaal Man United in de stadsderby.