Stadion: Emirates Stadium
Arsenal verliest weer twee punten
Arno Reynders

Arsenal speelde deze namiddag gelijk tegen Aston Villa. Met een late goal van Bendtner sleepte het toch nog een punt uit de brand.

Arsenal kwam al na een half uur op achterstand te staan. Een eigen-doelpunt van Senderos brak The Gunners na afloop zuur op. Na de rust was het bang afwachten voor de thuisploeg. Arsenal mocht blij zijn dat het niet 0-2 werd, want het zag een schot van Shaun Maloney mooi gepakt worden door doelman Almunia.

Lange tijd leek het dat Arsenal op weg was naar een nederlaag, maar in de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Bendtner de gelijkmaker. Adebayor kopte de bal voor doel en de ingevallen Bendtner kon makkelijk binnentikken.

Arsenal blijft wel aan de leiding van het klassement. Het behoudt nog één punt voorsprong op dichtste achtervolger Manchester United. Aston Villa blijft op een vijfde plaats staan, maar behoudt wel het uitzicht op een Champions League-ticket.