sunSunderland
mciManchester City
0-1
79' Elano Ralph Blumer (pen)
Kevin Vanbuggenhout

Sunderland bekleedde na enkele zeges een mooie 13de stek en kon mits winst tegen Man City weer een grote stap richting behoud zetten. City moest winnen om zijn kansen op een Intertoto-ticket gaaf te houden. Emile Mpenza zat niet in de selectie.

Sunderland was heel gretig en maakte een goede start. Een opportunistisch afstandsschot van Richardson viel niet ver over. City leunde in de beginfase vooral naar achteren. Heel even werd Manchester City sterker op het middenveld. Dat leidde echter niet tot kansen. Al gauw nam Sunderland weer de bovenhand. Manchester City maakte een onzekere indruk en kreeg in heel de eerste helft geen enkele bal tussen de palen. Sunderland kon ondanks zijn overwicht maar één kans creëren. Jones wrong zich voorbij zijn tegenstander, maar Joe Hart was bij de pinken. 0-0 na een matige eerste helft.

De verdediging van Manchester City stond nog te slapen in de aanvangsfase van de tweede helft. Sunderland zette snel druk op de tegenstander in balbezit. Bij één van die prangende momenten voor de City-verdediging plaatste Murphy de bal over. Sunderland was de ploeg die de meeste drang naar voren toonde. Bij de laatste pass liep het telkens verkeerd. In de slotfase brak de wedstrijd helemaal open. De ingevallen Sturridge viel over zijn eigen hielen. Scheidsrechter Riley floot tot ieders verbazing een strafschop. Elano zette de strafschop om: 0-1, tegen de gang van het spel in. Sunderland sloeg twee minuten later keihard terug. Reid zette voor vanop links en Whitehead mocht de bal zomaar hoog in doel trappen: 1-1. Een prachtige en verdiende gelijkmaker voor Sunderland. Maar het was nog niet afgelopen en Man City was de gevaarlijkste ploeg in de slotfase. Er ontstond geharrewar voor het doel van Sunderland, Elano trapte de reuzekans op de 1-2 over. Drie minuten voor tijd kon City alsnog een tweede keer scoren. De pas ingevallen Vassell kon het passje van Elano meenemen en werkte de bal in doel. In de slotminuten kwamen de bezoekers nog eens dreigen met een stilliggende bal. Gordon kon de vrije trap van Petrov niet vasthouden. Benjani was dan als de kippen bij de rebound, maar Gordon had een goede reactie in huis. Het bleef 1-2 en Manchester City ging met de drie punten aan de haal.

Sunderland verloor onverdiend van Manchester City met 1-2. Sunderland was ontegensprekelijk de betere ploeg, al kreeg het ook niet veel kansen. Een goedkope strafschop en een gelukkig doelpunt van Vassell velden een zwaar verdict voor Sunderland. Sunderland staat nu 14de met evenveel punten dan Middlesbrough. Manchester City blijft door deze overwinning in de running voor een plaats in de Intertoto Cup. City staat achtste met drie punten minder dan Aston Villa.