bcfcBirmingham City
livLiverpool FC
Datum: 26/04/2008 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 36
Stadion: St. Andrews Stadium
Reds halen 2-0 op
Yves Dekoning
| 0 reacties
Reds halen 2-0 op
Foto: © SC

Liverpool heeft in Birmingham één punt uit de brand gesleept nadat de thuisploeg 2-0 voorkwam. Duur puntenverlies voor Birmingham in de degradatiestrijd.

Rafael Benitez stuurde weer een alternatief team de wei in. De partij kwam langzaam op gang, maar Birmingham ging toch voorzichtig op zoek naar een doelpunt. Op het half uur stond het 1-0. Mikael Forsell haalde hard uit op een voorzet van James McFadden. Liverpool probeerde terug te slaan, maar Peter Crouch kon doelman Maik Taylor niet verschalken. Birmingham mocht met een voorsprong gaan rusten.


Na de pauze gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, maar het ontbeerde aan creativiteit om birmingham uit verband te spelen. Het werd zelfs 2-0 door een heerlijke vrije trap van Sebastian Larsson. Op aangeven van Jermaine Pennant bracht Crouch de Reds terug in de wedstrijd en luidde zo een nerveuze slotfase in. Liverpool begon te drukken en vooral Pennant was een constante pijn voor Birmingham. Uiteindelijk kon Yossi Benayoun de 2-2 binnenkoppen.