Stadion: Emirates Stadium

Herbeleef Arsenal - Manchester City (Premier League)

Volg de match tussen Arsenal en Manchester City live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Arsenal werkte nog maar twee wedstrijden af en behaalde daarin een 4 op 6. In het eigen Emirates Stadium wil Arsenal voor een nieuwe driepunter gaan. Arsenal moet dan wel voorbij leider Manchester City. Na een 9 op 9 en derbywinst tegen aarstrivaal Man United is het vertrouwen bij City erg groot. City is de enige ploeg met het maximum van de punten en droomt van een vierde zege op rij. City-manager Eriksson geeft Emile Mpenza trouwens de voorkeur op Rolando Bianchi.
Arsenal: Almunia Manuel, Sagna Bakary, Toure Kolo, Senderos Philippe, Clichy Gael, Hleb Aliaksandr, Fabregas Francesc, Flamini Mathieu, Rosicky Tomas, Adebayor Emmanuel, Van Persie Robin.
Manchester City: Schmeichel Kasper, Corluka Vedran, Dunne Richard, Richards Micah, Garrido Javier, Ireland Stephen, Hamann Dietmar, Johnson Michael, Petrov Martin, Elano , Mpenza Emile.
1
De wedstrijd is op gang gebracht.
5
Van Persie schiet hoog over.
11
Johnson speelt de bal naar Petrov. De Bulgaar kan vanop links uithalen, zijn schot gaat naast.
16
 Gele kaart voor Dietmar Hamann
Hamann krijgt geel voor een foutieve tackle op Van Persie.
19
Elano lanceert Mpenza. Diens schot is echter te zwak en rolt dan ook naast doel.
19
Vervangen Bakary Sagna
Ingevallen Denílson Pereira Neves

Bakary Sagna heeft een blessure opgelopen en wordt vervangen door Denilson.
22
Elano besluit zwak op Almunia. Hier had meer ingezeten. De betere kansen zijn voor City.
28
Via Mpenza en Ireland komt de bal bij Petrov die naast schiet.
36
Arsenal begint nu beter in de wedstrijd te komen en verhoogt het tempo. Maar City staat goed te verdedigen en geeft vooralsnog geen kansen weg.
36
Adebayor speelt in op Fabregas. Die zet voor vanop de rechterflank, Van Persie kan net niet bij de bal. De druk van Arsenal neemt toe.
40
Van Persie kan trappen van in het strafschopgebied. De gevaarlijke poging van de Nederlandse spits wordt gelukkig voor City nog afgeblokt.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft zit erop en het staat nog steeds 0-0. Manchester City legde in het begin enkele aardige combinaties op de mat en creëerde de beste kansen. City liet die kansen onbenut en naar het einde van de eerste helft toe herpakte Arsenal zich. Arsenal zette City in het derde kwartier stevig onder druk, maar dat leverde ook nog geen doelpunt op. Het belooft nog een interessante tweede helft te worden.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
56
Arsenal gaat door op het elan van het einde van de eerste helft. Maar de verdediging van Man City geeft geen krimp. Arsenal moet ook blijven uitkijken voor de counters van de bezoekers.
58
Elano bereikt Petrov die de ruimte krijgt en net naast schiet.
62
Een goede kans voor Mpenza nu. Zijn schot wordt gestopt door Almunia. City komt weer beter in de wedstrijd.
65
Een schot van Touré gaat naast.
66
Richards legt Hleb neer in het strafschopgebied en de ref kent Arsenal een strafschop toe. Schmeichel redt de strafschop van Van Persie met de voet. Nog steeds 0-0.
68
Schmeichel pakt het schot van Van Persie.
69
Schmeichel tipt een schot van Fabregas over. Arsenal zet nu alles op alles, maar de jonge Schmeichel wil van geen wijken weten.