Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Upton Park
Hammers openen met zege
Kevin Vanbuggenhout

West Ham United en Wigan Athletic gaven elkaar partij op de openingsspeeldag van de Premier League. Het door blessures geteisterde West Ham klopte Wigan met 2-1.

De wedstrijd was amper een paar minuten ver of het eerste doelpunt was al gevallen. Na een voorzet van Faubert draaide Ashton weg van Scharner en knalde hij de bal in het dak van het doel. Wigan beet van zich af en speelde goed mee. Toch stond West Ham in geen tijd 2-0 voor. Davenport bracht de bal voor doel en Ashton stak de 2-0 van dichtbij binnen. Via een stilstaande fase dreigde West Ham al gauw een derde keer. Carlton Cole kon een hoekschop van Faubert inkoppen. Kirkland tikte over. Wigan geraakte bijna aan een snelle aansluitingstreffer. Green verkeek zich op een hoekschop en Carlton Cole moest de bal van de lijn halen. Ondanks het feit dat ze na tien minuten al 2-0 achter stonden speelde de Latics nog goed mee in de eerste twintig minuten. Veel kansen creëerde Wigan echter niet. In het tweede deel van de eerste helft verkreeg West Ham wel meer en meer controle over de partij. Behrami nam een vrije trap snel en speelde naar Cole. De aanvaller van de Hammers moest enkel nog binnentikken, maar maakte geen zuiver balcontact. De bal rolde in de armen van Wigan-doelman Kirkland. Met een 2-0 stand in het voordeel van West Ham gingen beide ploegen rusten.

In de openingsminuut van de tweede helft waren de Hammers alweer gevaarlijk. Na een diepe voorzet van Etherington nam Ashton de bal meteen op de slof. De maker van de twee doelpunten zag zijn poging ditmaal over gaan. Een minuutje later was Wigan aan zet. Debutant Zaki knalde in één tijd in het dak van het doel. 2-1 en Wigan zat terug in de wedstrijd. West Ham was niet meteen onder de indruk en leek makkelijk overeind te blijven. Kirkland pakte een schot van Faubert. Vlak hierna dreigde Faubert opnieuw. Dit keer besloot hij over. Na een uur spelen zakte West Ham wat terug. Wigan geloofde in zijn kansen en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Enkel Zaki was er met een volley enigszins dichtbij. Zijn poging ging over. Hierna had West Ham het weer een stuk makkelijker. Een klein kwartier voor tijd ondernam Palacios toch nog eens een poging. Hij draaide goed weg en kon aanleggen. Green tipte het schot over. West Ham dacht nog aan een derde treffer, tot tweemaal toe ontsnapte Wigan eraan. Na een doorsteekpass van Noble zag Faubert zijn grondscherend schot net naast gaan. Drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd kopte Davenport een hoekschop van Etherington net naast. In de slotminuten kwam Wigan wel nog aandringen. Diep in blessuretijd kreeg Zaki dè kans op de 2-2. Kapo legde terug naar de maker van de 2-1, Zaki besloot echter over. Het bleef 2-1 en zo zette West Ham United de nieuwe campagne succesvol in.