Speeldag: Speeldag 11
Stadion: White Hart Lane
Spurs pakken Liverpool laat
Yves Dekoning

Tottenham Hotspurs heeft met 2-1 gewonnen van Liverpool, de eerste nederlaag dit seizoen voor de Reds. De Spurs haalden een achterstand op, de beslissende treffer viel pas in blessuretijd.

Na amper drie minuten spelen bracht Dirk Kuyt op aangeven van Robbie Keane Liverpool 0-1 voor. De Reds domineerden en leken af te stevenen op een vlotte zege. Darren Bent werkte een hoekschop bijna in eigen doel, gelukkig bracht de paal redding. Echte kansen bleven voorlopig schaars.

Na rust gingen de bezoekers op zoek naar een tweede doelpunt. Doelman Heurelho Gomes moest de Spurs meermaals rechthouden. Twee keer had hij bij een schot van Steven Gerrard zelfs de hulp van het doelkader nodig. De 0-2 leek slechts een kwestie van tijd toen de gelijmaker uit de lucht viel. Jamie Carragher kopte een hoekschop in eigen doel. Uiteindelijk werd Roman Pavluchenko zelfs nog de matchwinnaar. Eerst kon hij niet profiteren van een foutje van Pepe Reina maar in blessuretijd werkte hij de 2-1 toch nog tegen de netten. Voor Liverpool was het vloeken omwille van de gemiste kansen. Bovendien verliezen de Reds door hun eerste nederlaag van het seizoen de leiding aan concurrent Chelsea.