Stadion: White Hart Lane
Tottenham deed gouden zaak
Luc Goderis

Tottenham Hotspur staat voor het eerst dit seizoen boven de degradatiestreep. In eigen huis haalde het een belangrijke driepunter tegen een zwalpend Blackburn.

Tottenham kwam al na negen minuten op voorsprong.  De Rus Roman Pavlyuchenko bracht, op aangeven van Aaron Lennon, de score op 1-0, wat achteraf ook het enige doelpunt bleek te zijn.

Kort voor rust werd Martin Olsson (foto) van de Rovers van het veld gestuurd.  Hij liep tegen zijn tweede gele kaart, aan, waardoor de bezoekers een klein uur met tien man speelden.

Voor de pauze was het een genietbare wedstrijd met kansen aan beide zijden.  Na de herneming kon een onmachtig Blackburn niet één keer doelman Heurelho Gomes bedreigen.

De Spurs stijgen door de overwinning van plaats negentien naar veertien.  Blackburn Rovers stond voor aanvang van de partij nog één punt boven Tottenham, maar bezet nu de negentiende en voorlaatste plaats.