Stadion: City of Manchester Stadium
Fellaini wint in extremis bij Kompany
Kevin Vanbuggenhout

In Engeland namen Manchester City en Everton het tegen mekaar op. Oftewel de ploegen van Vincent Kompany en Marouane Fellaini. Door een late kopbalgoal van Cahill kon Fellaini vieren.

Beide ploegen maakten er een geweldige eerste helft van op Eastlands. Man City en Everton trokken de kaart van de aanval en dat leverde heel wat kansen op. De eerste waren voor Everton. Osman schoot net naast. Arteta knalde een vrije trap op de lat. De bal kwam terug het veld in en Fellaini kon koppen, maar zag zijn poging op het dak van het doel belanden. City bokste bij momenten ook knappe aanvallen in mekaar. Na brilliante combinaties via Elano, Robinho en Benjani kwam de bal terecht bij Ireland. De Ierse middenvelder mikte naast. Vlak hierna dwong Robinho Howard tot een redding. Fellaini was in de eerste helft een erg belangrijke schakel voor Everton en leek 'The Battle of the Belgians' vlot te winnen. Hij stond vrij bij een hoekschop en kopte naast. Een minuut later ging Ball aan Osman hangen in het strafschopgebied. De ref onthield Everton een strafschop. De match ging goed op en neer en het momuntem wisselde vaak, maar Everton was toch iets beter. Arteta maakte zich vrij en knalde staalhard op doel. Joe Hart werkte de bal met een reflex in hoekschop. Vier minuten voor rusten stond Wright-Phillips aan het kanon. Hij werd niet kort genoeg gedekt en vlamde op de dwarsligger. In de blessuretijd van de eerste helft was Fellaini twee keer dicht bij de 0-1. Eerst kwam hij net tekort om een voorzet binnen te tikken. Seconden later schoot hij uit de draai laag op doel, Joe Hart verrichtte een goede redding.

De tweede periode was veel minder aantrekkelijk. City leed teveel balverlies. Everton was de beter voetballende ploeg, maar creëerde geen kansen meer. De beste kansen waren nu voor Manchester City. Ireland kon doorgaan en probeerde de bal in doel te plaatsen. Howard lag in de weg. Twee minuten later leek Jo een hoekschop van dichtbij te kunnen binnenkoppen, maar de Braziliaan kopte naast de bal. De wedstrijd leek op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, maar het venijn zat in de staart. In blessuretijd kopte Cahill de hoekschop van Osman binnen en zo pakte Everton de drie punten.

Vincent Kompany en Marouane Fellaini speelden beiden 90 minuten voor hun club. Fellaini pakte reeds zijn achtste gele kaart. Door de late treffer van Cahill was het ook Fellaini die in het winnende kamp zat. Alweer een nieuwe uitzege voor Everton dat opklimt naar de zevende plaats. City blijft achterin hangen op een vijftiende stek, Mark Hughes komt zo toch wel zwaar onder vuur te liggen.