Portsmouth
munManchester United
Datum: 25/08/2008 21:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Fratton Park
Manchester United wint voor het eerst
Kristof Blomme
| 0 reacties
Manchester United wint voor het eerst

Manchester United heeft op de tweede speeldag een eerste overwinning geboekt. Op het veld van Portsmouth werd het 0-1. Fletcher tekende voor het enige doelpunt.

Op de eerste speeldag had Manchester United op Old Trafford al twee punten laten liggen tegen Newcastle. Ook nu moest het enkele belangrijke spelers missen. Hargreaves, Ronaldo, Giggs, Park, Carrick en Nani waren afwezig. Hierdoor behoorden jongeren als Possebon en de tweelingbroers Fabio en Rafael da Silva tot de kern. 

Na enkele seconden spelen kon de thuisploeg al bijna op voorsprong klimmen. Een pegel van Diop vloog langs de paal buiten. Aan de overkant trapte Rooney de eerste kans recht op James. Ook Scholes probeerde het vanop afstand, maar ook nu was James bij de pinken. Op het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong. Evra profiteerde van de ruimte die Diop in z'n rug liet en bracht de bal voor doel, waar Fletcher raak trof. Nog voor de pauze verdubbelde United bijna de voorsprong. Rooney maakte ruimte voor zichzelf, maar besloot net naast. 

Het was wachten tot de tweede helft vooraleer de thuisploeg kon dreigen. Van der Sar had echter geen moeite met een poging van Thomas. United controleerde de partij, maar toch kon Portsmouth nog even dreigen. Een schot van Diop bezorgde de bezoekende goalie de nodige problemen. Het laatste woord was nog voor Carlos Tevez, maar hij besloot een vrije trap recht in de armen van David James. Het bleef bij 0-1, waardoor United vier punten telt na twee wedstrijden.