Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Old Trafford
Man Utd boekt nipte zege
Kevin Vanbuggenhout

Manchester United speelde maandagavond tegen Middlesbrough zijn laatste Premier League-wedstrijd van het jaar. In een kolkend Old Trafford had Man Utd aan één doelpunt genoeg om te winnen.

Manchester United begon met veel enthousiasme en zette Middlesbrough meteen stevig onder druk. Rooney schoot in de draai op doel, maar Turnbull was paraat. Ronaldo hield de bal binnen en ging na enkele schijnbewegingen ook zijn kans. Turnbull kon opnieuw redden en Riggott ontzette. Halverwege de eerste helft drong Rooney het strafschopgebied van Middlesbrough binnen alvorens in te leveren bij Ronaldo. De poging van de Portugees ging net naast. Ondanks een goede aanvangsfase had Man United het niet onder de markt met Middlesbrough. De mogelijkheden voor Man U waren niet allemaal uitgespeelde kansen, de bezoekers speelden met een groot hart en zetten een goede organisatie neer. Toch was United nog een paar keer dicht bij de openingstreffer. Man Utd kreeg de kans om het mooi uit te spelen, maar de pass van Ronaldo naar Carrick was net niet goed genoeg en meer dan een hoekschop hield de thuisploeg er niet aan over. In de blessuretijd van de eerste helft duwde Pogatetz zijn handen in het gezicht van Ronaldo, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop waard.

Even na het uur kwam de winnaar van het WK voor clubs goed weg. Tuncay dook de voorzet van Bates net naast. Man Utd had in de tweede helft nauwelijks iets laten zien toen toch de verlossende treffer viel. Berbatov trapte van dichtbij hoog in doel: 1-0. Na dit doelpunt had Boro niet meer de kracht om terug te slaan en leek Manchester niet meer in de problemen te komen. Een schot van Park zoefde naast. In de toegevoegde tijd ontstond er wel nog heel wat commotie. De Manchester-verdediging kreeg een hoekschop niet goed weggewerkt en even later belandde een omhaal van Tuncay op de paal. Maar de lijnrechter had sowieso gevlagd voor buitenspel. Man United hield dus de drie punten in eigen huis.

Manchester United hield dankzij een doelpunt van Berbatov een verdienstelijk Middlesbrough af. Man Utd staat nu derde met zeven punten minder dan leider Liverpool en ook twee matchen minder gespeeld. Middlesbrough kan al acht wedstrijden lang niet winnen en staat vierdelaatste.