Stadion: Anfield Road
Liverpool in slotfase voorbij Chelsea
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft oververdiend gewonnen van Chelsea. De Reds domineerden de partij, maar moesten erg lang wachten op de verlossende treffers.

Chelsea kwam voor een punt naar Anfield en trok een zwaar verdedigde muur op. Na de rode kaart voor Frank Lampard was er het laatste half uur van voetballen zelfs nauwelijks nog sprake voor de bezoekers. Liverpool drukte maar kreeg de bal niet tegen de netten tot Fernando Torres in de 89ste minuut knap voor zijn man opdook om de 1-0 binnen te koppen. Na een sterke actie van Yossi Benayoun mocht de Spaanse goalgetter er diep in blessuretijd zelfs nog 2-0 van maken.

Liverpool speelde veel gretiger onder leiding van een bezielde Steven Gerrard. De thuisploeg creëerde kans na kans maar Petr Cech stond enorm sterk te keepen. Meermaals moesten zijn verdedigers nog schoten van de lijn vegen, vooral Alex speelde heel solide. De dwarsligger moest redding brengen bij een schot van Xabi Alonso. In de slotfase verhoogde Liverpool de druk met een opvallend vinnig ingevallen Benayoun. Voor Chelsea was het pompen en uiteindelijk toch nog verzuipen. Tussen de twee doelpunten door nog een bizar minpunt: toen Benayoun tijd ging rekken aan de cornervlag plantte Jose Bosingwa heel opvallend zijn studds in de rug van de winger. De Portugees ontsnapte een straf en kreeg zelfs de vrije trap mee.