Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Fratton Park
Crouch doet Fellaini en Everton de das om
Jeroen Pyl

Marouane Fellaini heeft met 2-1 verloren op het veld van laagvlieger Portsmouth. Everton kwam al vroeg op voorsprong via Baines, maar twee treffers van Crouch hielden de drie punten op Fratton Park. Portsmouth doet zo een uitstekende zaak onderin.

Everton startte met Fellaini (foto) in de basis en die zag linksachter Leighton Baines al na vier minuten een vrije trap heerlijk in doel krullen. Portsmouth was echter niet van slag en nam de wedstrijd in handen, zonder echt gevaarlijk te zijn.

Halverwege de eerste helft was het plotseling toch raak voor Pompey. Een voorzet van Niko Kranjcar belandde via Glen Johnson bij Peter Crouch, die de gelijkmaker binnenknikte. Het bleef 1-1 tot aan de rust.

Na de pauze veroverden Fellaini en Everton het middenveld, maar de bezoekers vonden geen openingen in de defensie van Portsmouth, dat er op de counter bij wijlen gevaarlijk uitkwam.

De lengte van Peter Crouch gaf uiteindelijk de doorslag. Een kwartier voor tijd vond een hoekschop van Kranjcar alweer de knikker van de boomlange spits, die zijn club een broodnodige zege bezorgde.

Everton laat zo de kans liggen om tot op één punt te naderen van Arsenal en Aston Villa. Portsmouth rukt op naar de vijftiende plaats en heeft terug wat ademruimte.