Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Anfield Road
Vier goals van Arshavin leveren één punt op
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft een steek laten vallen in de titelrace. In een doelpuntenrijke partij werd het uiteindelijk 4-4 tegen Arsenal. De Reds konden slechts op de valreep één punt uit de brand slepen.

Opvallend: Andrei Arshavin tekende voor alle vier de doelpunten van Arsenal. Hij was ook de enige die voor rust kon scoren, in de 35ste minuut. Liverpool Fc had wel uitstekende kansen, maar Lukasz Fabianski stond sterk te keepen.

Na de pauze kwam Liverpool snel op gelijke hoogte dankzij een rake kopbal van Fernando Torres. Na tien minuten spelen kopte Yossi Benayoun de 2-1 tegen de netten. Arshavin draaide de rollen opnieuw om met twee treffers op drie minuten tijd. Hij profiteerde twee keer optimaal van tam verdedigen. In de 72ste minuut was Torres opnieuw aan de beurt, 3-3. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd bracht Arshavin Arsenal nogmaals op voorsprong. Na drie minuten overspelen vond Benayoun opnieuw de weg naar de netten. Hierdoor eindige de spannende wedstrijd op 4-4.

Liverpool staat nu op een gedeelde eerste plaats, maar Manchester United heeft nog twee matchen te goed. Voor Arsenal lijkt de vierde plaats vast te liggen.