Speeldag: Speeldag 5
Stadion: City of Manchester Stadium
Kompany en co maken Portsmouth belachelijk
De Nijs Michael

Manchester City heeft enorm zwaar uitgehaald in de Premier League. Portsmouth ging met liefst 6-0 voor de bijl in het Manchester Stadium. Bij de thuisploeg speelde onze landgenoot Vincent Kompany de volledige wedstrijd.

De wedstrijd kon nauwelijks beter beginnen voor Manchester City. Na twintig minuten stond de thuisploeg al op een veilige 2-0 voorsprong. De Braziliaan scoorde het eerste doelpunten na dertien minuten, zes minuten later verdubbelde Richard Dunne de voorsprong. City haalde de voet even van het gaspedaal, waardoor het bij de rust nog steeds 2-0 stond.

Na de rust duwde de thuisploeg echter wel door. Na tien minuten in de tweede periode scoorde Robinho op aangeven van Jô. In de laatste 25 minuten ging het licht bij Portsmouth helemaal uit. Shaun Wright-Philips, Ched Evans en Gelson Fernandes blikten de bezoekers helemaal in. Portsmouth kreeg dus een 6-0 pandoering om de oren.