Speeldag: Speeldag 8
Stadion: St. James Park
City wint niet in Newcastle
Philippe Crols

Newcastle, de voorlaatste in de stand, heeft het ambitieuze Manchester City op maandagavond in bedwang kunnen houden. De club van Vincent Kompany kwam pas laat in de wedstrijd op gelijke hoogte.

Het zag er al snel heel goed uit voor de bezoekers uit Manchester. Na nog geen kwartier legde Beye Robinho neer in de zestien. Strafschop voor City en rood voor de speler van Newcastle waren de gevolgen. Robinho zelf zette de elfmeter om.

Newcastle liet het daar echter niet bij. Het klom via Ameobi net voor rust op gelijke hoogte. Rusten deden beide teams bij 1-1.

Na rust kwam Newcastle zowaar op voorsprong. Op het uur scoorde Dunne tegen zijn eigen ploeg. Manchester City ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ook. Enkele minuten voor tijd bezorgde Ireland de bezoekers nog een punt.

Man City is nu tiende met tien punten. Newcastle blijft voorlaatste en telt zes punten.