Stadion: White Hart Lane
Stoke pleegt hold-up bij Tottenham
Kevin Vanbuggenhout

Tottenham heeft de kans laten liggen om mee aan de leiding te komen. Stoke City ging immers met de drie punten aan de haal op White Heart Lane.

Tottenham kreeg al snel met pech af te rekenen toen de wederoptredende Woodgate na een kwartier alweer gekwetst uitviel. Dawson kwam in zijn plaats. Simonsen had dan al een kopbal van Crouch naast getikt. Stoke gaf Tottenham niet veel ruimte, maar de thuisploeg eiste wel duidelijk het balbezit op en dat vertaalde zich in twee goede kansen in een tijdsspanne van twee minuten. Crouch kon bijna scoren op aangeven van Lennon, maar Beattie haalde de bal van de lijn. Vlak hierna knalde Kranjcar tegen de paal.

In het begin van de tweede helft ging Tottenham terug fel druk zetten. Palacios zette laag voor en Keane schoot in de draai op doel. Simonsen had een goede parade in huis. De verdiende voorsprong bleef uit voor Tottenham. Simonsen pareerde een kopbal van Crouch en Corluka kon geen kracht zetten achter zijn schot. Tottenham moest de laatste elf minuten met zijn tienen volmaken. Aaron Lennon raakte immers gekwetst en Harry Redknapp had zijn drie vervangingen reeds opgebruikt. Stoke City greep zijn kans en klom vier minuten voor tijd op voorsprong. Assou-Ekotto kon Fuller niet houden, hij legde terug naar Whelan en die schoot via de paal binnen: 0-1 en de meegereisde Stoke-supporters in extase. Diep in blessuretijd claimde Kranjcar nog een strafschop voor Tottenham, maar scheidsrechter Probert wou er niets van weten.

Het werd dus een pijnlijke nederlaag voor de Spurs, die op een derde plaats blijven staan. Het was voor Stoke de eerste overwinnig sinds 1975 op White Heart Lane. Stoke komt dankzij deze gevleide zege in de stand voorlopig op gelijke hoogte van Liverpool.