fulFulham
livLiverpool FC
1-0
1-1
2-1
3-1
Datum: 31/10/2009 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Craven Cottage
Zwarte dag voor Liverpool
Yves Dekoning
| 0 reacties
Zwarte dag voor Liverpool

Op het veld van Fulham leed Liverpool FC een erg bittere nederlaag. Niet alleen gingen de Reds in het bootje, maar ze moesten de kelk tot op de bodem ledigen met twee rode kaarten in de slotfase.

Bij Liverpool ontbraken zeven basispionnen. Toch gingen de Reds al vroeg op zoek naar een voorsprong. Een goal bleef uit en net nadat Yossi Benayoun tegen de dwarsligger knalde, counterde Fulham scherp. Bobby Zamora mocht alleen door op doel en werkte koel af. In de eerste 24 minuten had Pepe Reina geen bal in zijn buurt gezien, maar nu mocht hij er eentje uit zijn netten vissen. Nog voor rust knalde Fernando Torres de verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

Na een uur spelen werd Torres naar de kant gehaald. Het sein voor Fulham om het laken naar zich toe te trekken. In de 73ste minuut werkte Erik Nevland de bal van dichtbij binnen. Liverpool was niet bij machte om nog terug te slaan en zag nog twee spelers met rood van het veld gaan. Eerst zag Philippe Degen rood na een brede tackle, daarna hield Jamie Carragher de doorgebroken Zamora vast. Nu kon Fulham de wedstrijd rustig uittikken en Clint Dempsey pikte nog een goaltje mee.

In de stand telt Liverpool nu al negen punten achterstand op leider Chelsea. De Reds wonnen deze maand alleen de topper tegen Manchester United. Ook in de Champions League en de League Cup werd verloren. Fulham klimt door de drie punten naar de elfde plaats, vier punten voor de degradatieplaatsen.
Herbeleef Fulham - Liverpool FC