Speeldag: Speeldag 13
Stadion: White Hart Lane
Tottenham scoort negen keer
Yves Dekoning

Tottenham heeft zwaar uitgehaald tegen Wigan. De Spurs wonnen de wedstrijd met 9-1. Opvallend, aan de rust was het nog maar 1-0.

Peter Crouch bracht Tottenham reeds vroeg op voorsprong tegen Wigan, maar pas na rust barste de hel helemaal los. Met vijf doelpunten in één helft ontpopte Jermain Defoe zich tot de kwelduivel van de Latics. Ook Aaron Lennon en Nico Kranjcar mochten hun goaltje meepikken. Chris Kirkland moest zelfs een owngoal slikken. Tussendoor had Paul Scharner voor Wigan de eer gered, voor zover dat mogelijk is met deze score.

Het was van 1995 geleden dat er nog een ploeg negen keer scoorde in de wedstrijd in de Premier League. Toen vernederde Manchester United Ipswich met 9-0. Door de overwinning klimt Tottenham naar de vierde plaats in de stand en het doet uiteraard ook een goede zaak voor zijn doelsaldo.