Portsmouth
munManchester United
0-1
25' Wayne Rooney (pen)
1-1
1-2
1-3
54' Wayne Rooney (pen)
Anthony Van der Planken

Manchester United had het zaterdag slechts één helft lastig met Portsmouth. De Engelse topclub won met 1-4.

Portsmouth begon nochtans goed aan de wedstrijd. Aruna en Jamie O'Hara lieten wenkende kansen liggen. Dat kwam hen duur te staan, want na 25 minuten kregen de bezoekers een strafschop na een fout van Brown op Rooney. De spits zette de penalty zelf om.

Lang duurde het feestje echter niet, want Portsmouth kwam al gauw op gelijke hoogte, ook vanop de stip. Kevin Price-Boateng liet doelman Kuszczak kansloos.

Na de gelijkmaker ging Portsmouth op zoek naar de 2-1, maar die kwam er, ondanks enkele leuke mogelijkheden, niet. Manchester United profiteerde na de rust en kwam via opnieuw Rooney 1-2 voor. Een nieuwe penalty, opnieuw omgezet door de Engelse spits, en een treffer van Ryan Giggs bepaalden de 1-4-eindstand.

Manchester United blijft zo in het spoor van leider Chelsea, Portsmouth doet het met een teleurstellende laatste plaats een stuk minder. Ook nieuwe coach Avram Grant kan voorlopig het tij niet doen keren. (AN)