Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Emirates Stadium
Vermaelen en Fellaini spelen gelijk
Wouter Laeremans

Arsenal is er niet in geslaagd om de kloof met leider Chelsea terug te brengen tot een punt. De Gunners moesten zelfs tot de 90e minuut wachten op de gelijkmaker van Rosicky. Vermaelen en Fellaïni speelden de hele wedstrijd.

Everton begon goed aan de wedstrijd en dreigde via Louis Saha. De Fransman zag eerst een doelpunt terecht afgekeurd worden voor buitenspel, even later schoot hij de bal over.

Na 12 minuten was het dan toch eindelijk raak voor de bezoekers. Middenvelder Leon Osman kwam van heel ver ingelopen op een corner van nieuwkomer Donovan en kopte de bal staalhard voorbij Almunia.

Arsenal kwam net voor het halfuur terug in de wedstrijd. De Braziliaan Denilson ging goed in duel en zette een driehoekje op met Arshavin en Eduardo. De Kroaat legde de bal perfect klaar voor Denilson en Fellaini kwam een stap te kort om zijn schot af te blokken. De bal week af op het been van Osman en de 1-1 ruststand stond op het bord.

In de tweede helft bleven de bezoekers goed meespelen, ondanks de hevige sneeuwbui. Toch was het Arsenal dat de meeste druk ontwikkelde. Het kreeg rond de 80e minuut corner na corner, maar de goal viel aan de overkant.

Tim Cahill kreeg de bal en zette een razendsnelle counter op. Hij zag Steven Pienaar moederziel alleen lopen in de middencirkel en de Zuid-Afrikaan spurtte met de bal tot aan de goal van Arsenal. Met een briljant lobje verschalkte hij de doelman, Everton op rozen.

De thuisploeg leek drie punten te gaan verliezen, maar dat was buiten Tomas Rosicky gerekend. De ingevallen Tsjech werd perfect aangespeeld door Diaby en zag zijn schot afwijken op verdediger Neill, waardoor de bal alsnog over doelman Howard verdween. (AN)