Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: City of Manchester Stadium
Crouch stuurt Tottenham naar de Champions League

Voor het eerst in zijn geschiedenis mag Tottenham Hotspur de Champions League spelen. Het won het beslissende duel voor de vierde plaats met 0-1 van Manchester City.

Met nog twee duels te gaan was de inzet van dit duel een plek in de Champions League. City moest winnen, Tottenham kon de kat uit de boom kijken. Toch waren de beste kansen voor Tottenham. Al na 18 minuten trof Crouch de paal. City had wel veldoverwicht, maar kon geen kansen afdwingen.

Ook na rust was dat het spelbeeld. City zette druk, maar Tottenham kreeg de beste kansen. Crouch was er heel dichtbij, maar zijn kopbal werd gered door de City-doelman. Een paar minuten later was het wel raak. Een van richting veranderde voorzet van Kaboul kon door Fülop enkel worden gepareerd, waardoor de lange aanvaller van dichtbij kon binnenkoppen: 0-1. Door de overwinning groeit het gat met City tot vier punten, met nog één speelronde te gaan.