cheChelsea
whuWest Ham Utd
Datum: 13/03/2010 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stamford Bridge
Malouda leidt Chelsea voorbij Arsenal en Man Utd.
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Malouda leidt Chelsea voorbij Arsenal en Man Utd.
Foto: © SC

Chelsea is opnieuw de leider in de Premier League. In de Londonse derby tegen West Ham trokken The Blues met 4-1 aan het langste einde. Arsenal en Manchester United moeten later aan de slag.

Stamford Bridge slaakte al vroeg een zucht van opluchting nadat Ilan de openingstreffer voor de bezoekers liet liggen. Chelsea was efficiënter en Alex kopte  na een kwartier met een buffelstoot de voorzet van Florent Malouda tegen de netten.

Op het halfuur profiteerde Scotty Parker van de geboden ruimte om West Ham met een schitterend afstandschot terug langszij te brengen, maar tien minuten na de pauze klom de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Malouda bracht opnieuw perfect voor, Didier Drogba kon van dichtbij niet meer missen.

Malouda kroop een kwartier voor tijd in de rol van afwerker en trapte van op de rand van de zestienmeter de 3-1 tegen de netten. Een beloning voor zijn sterke wedstrijd. Drogba maakte in de slotminuut nog zijn 21ste treffer van het seizoen.

Chelsea springt zo over Arsenal en Manchester United naar de eerste plaats. The Blues hebben één punt voorsprong. Arsenal en Man Utd. komen later nog in actie, maar Chelsea heeft nog een inhaalwedstrijd op het programma staan.

Herbeleef Chelsea - West Ham Utd