Speeldag: Speeldag 33
Manchester City, met een scorende Kompany, verplettert Burnley.
Dennis Smeyers

Vincent Kompany zou graag de Champions League spelen met zijn club Manchester City, maar moest daarvoor wel langs Burnley. 'Alle uitwedstrijden zijn moeilijk in de Premier League', was Kompany bescheiden op de clubwebsite...

Het bleek voor Manchester city toch behoorlijk mee te vallen, daar in het stadion van Burnley.  City, met Vincent Kompany de hele wedstrijd op het veld en Boyata 90 minuten op de bank , versloeg zijn tegenstander met 1-6.  Emmanuel Adebayor opende de score al na vier minuten.

Amper een minuutje later maakte Craig Bellamy er al 2-0 van.  De wedstrijd was dan helemaal gespeeld toen Carlos Tévez in de zevende minuut de netten voor de derde keer liet trillen.  Patrick Viera liet het daar niet bij; in de twintigste minuut van de eerste helft werd het door zijn toedoen al 4-0.  Adebayor zorgde, op slag van rust, met zijn tweede van de avond voor de forfaitscore.

Kompany pikte na een klein kwartiertje in de tweede helft ook zijn doelpunt mee.  Steven Fletcher kon de pijn voor Burnley nog enigszins verzachten.  In tegenstelling tot die van Manchester United, hebben de fans van City een heerlijke voetbalavond achter de rug. Manchester City heeft zijn revanche voor de wedstrijd uit de heenronde, toen het 3-3 werd, duidelijk beet.

Door het verlies van Tottenham Hotspur doet de ambitieuze Engelse club met deze monsterzege een gouden zaak in het klassement.  Ze komt nu op de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de felbegeerde Champions League.