arsArsenal
mciManchester City
Datum: 24/04/2010 18:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal en Manchester City spelen 0-0 gelijk in flauwe topper
Arsenal en Manchester City spelen 0-0 gelijk in flauwe topper
Foto: © SC

De topper van deze speeldag in Engeland is geëindigd op een teleurstellende 0-0. Beide ploegen maakten er een bijzonder flauwe vertoning van. Arsenal is zeker van CL-voetbal, City moet in de laatste twee matchen nog aan de slag.

Voor het eerst sinds zijn blessure mocht Robin van Persie opdraven bij Arsenal. Hij kreeg de voorkeer op de Deense spits Nicklas Bendtner. Landgenoot Thomas Vermaelen speelt dit seizoen niet meer. Bij City werd Adebayor tot de tweede helft op de bank gehouden.

Arsenal had in de eerste helft (steriel) veldoverwicht. Van Persie had enkele kansjes, maar aarzelde nog te veel. City dreigde via Bellamy, maar ook hier waren het geen uitgespeelde kansen. Wayne Bridge moest wel een paar keer aan de noodrem trekken om Theo Walcott af te stoppen.

De tweede helft was in hetzelfde bedje ziek. Abou Diaby had nog de beste kans. Met een hard schot testte hij Shay Given. Zo hard dat de doelman zelfs geblesseerd raakte en moest vervangen worden. Zijn vervanger was Gunnar Nielsen. Mooie kanttekening: met Nielsen stond de eerste speler uit de Faröer Eilanden op het veld tijdens een Premier League-match.

Roberto Mancini probeerde nog iets te forceren door Adebayor in het veld te brengen. De supporters van Arsenal lieten hun ongenoegen blijken, maar voor gevaar zorgde hij niet. Arsenal staat nog steeds derde en is zeker van deelname aan de CL. Manchester City staat vijfde met twee punten minder dan nummer vier Tottenham Hotspur.

Herbeleef Arsenal - Manchester City