Speeldag: Speeldag 37
Stadion: St. Andrews Stadium
Birmingham gaat seizoen in schoonheid eindigen

Birmingham City heeft er een voor hun doen heel goed seizoen opzitten. Door de zege tegen het reeds gedegradeerde Burnley zullen ze meer dan waarschijnlijk in de linkerkolom eindigen.

In de eerste helft strijdde Burnley met groot hart en hield gelijke tred met Birmingham. Toch kon de thuisploeg op het halfuur op voorsprong komen. Lee Bowyer (foto) leverde de voorzet af en Brian Jensen had hem maar in doel te duwen.

Even voor rust leek het duel beslist. Christian Benitez kon de bal makkelijk van dichtbij in doel werken. Drie minuten voor het einde tekende Steven Thompson nog wel de aansluitingstreffer aan, maar die viel te laat. Birmingham blijft na de 2-1 zege negende in de Premier League. Burnley bezet nog altijd de negentiende plaats.