livLiverpool FC
cheChelsea
Datum: 07/11/2010 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Anfield Road
Sublieme Torres schenkt Liverpool stuntzege tegen Chelsea
Bram Coenen
| 0 reacties
Sublieme Torres schenkt Liverpool stuntzege tegen Chelsea
Foto: © SC

Fernando Torres bezorgde Liverpool vandaag de drie punten in de clash tegen Chelsea. Door deze zege klimmen de Reds naar de negende plaats in de rangschikking. Chelsea telt na deze nederlaag nog maar twee punten voorsprong op Manchester United.

In een ijzersterke eerste helft van de thuisploeg maakte Fernando Torres het verschil met twee klasseflitsen. Dankzij een assist van Dirk Kuijt, die opnieuw in de basis stond na een enkelblessure, kon de Spanjaard zijn eerste van de middag maken.

Na dit doelpunt kwam er meer evenwicht in de partij en dat resulteerde in kansen langs beide kanten, maar zonder enig doelgevaar. Tot vlak voor rust Joe Cole de bal verstuurde naar de alleenstaande Torres die de bal onhoudbaar in het doel van Petr Cech wist te leggen.

In een beduidend mindere tweede helft, waarin de thuisploeg de match duidelijk onder controle had, kreeg het nog een aantal kansen via Torres en Kuijt, maar Cech stond pal om verder onheil te voorkomen. De bezoekers uit Londen hadden buiten veldoverwicht maar weinig in de pap te brokken. Alleen Nicolas Anelka kwam kort bij de aansluitingstreffer, maar Pepe Reina kon de Fransman van een doelpunt beletten.

Met deze derde opeenvolgende zege zetten de Reds hun opmars in het klassement verder. Chelsea blijft leider in de Premier League maar de voorsprong bedraagt nu nog maar twee punten op naaste achtervolger Manchester United.

Herbeleef Liverpool FC - Chelsea