livLiverpool FC
fulFulham
1-0
Datum: 26/01/2011 21:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Anfield Road
Indrukwekkende Dembele mist de kansen op Anfield
Yves Dekoning
| 0 reacties
Indrukwekkende Dembele mist de kansen op Anfield
Foto: © SC

Liverpool heeft met het kleinste verschil gewonnen van Fulham. Tot de 1-0 domineerden de Reds de partij. In de slotfase werd het nog bibberen op Anfield toen Fulham een sterke eindrush inzette.

Voor het eerst sinds november heeft Liverpool twee matchen op rij gewonnen. Tegen Fulham moesten de Reds er wel hard voor zwoegen. Fulham trok een muur op en counterde gevaarlijk. Moussa Dembele speelde sterk, maar trapte van dichtbij recht op Pepe Reina. Liverpool had meer balbezit en ook enkele kansen maar had de hulp van de Fulham-defensie nodig om te scoren.

In de 52ste minuut week een schot van Fernando Torres af. Via de paal belandde de bal achter de rug van doelman David Stockdale. Terwijl die lag te grabbelen naar de bal, probeerde John Pantsil die weg te trappen. Hierdoor werkte Pantsil de bal ongelukkig in eigen doel. Fulham nam het commando over en in het laatste kwartier werd de druk enorm groot. Het leverde verscheidene doelpogingen op. Opnieuw Dembele kreeg een kans om van dichtbij binnen te knallen, maar opnieuw besloot hij te zwak.

Liverpool bleef moeizaam overeind en hield zo de drie punten thuis. De revival onder Kenny Dalglish zet zich voort. De club klimt naar de zevende plaats in de stand en doet ineens weer mee voor Europees voetbal. Nummer 15 Fulham heeft nog vier punten ademruimte voor de degradatieplaatsen.


 

Herbeleef Liverpool FC - Fulham