Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal wint stadsderby van Chelsea
Ruben Philippe

Arsenal heeft het belangrijke duel tegen Chelsea gewonnen met 3-1. De thuisploeg maakte vlak na rust het verschil met twee snelle doelpunten. Verliezer Chelsea volgt al op zes punten van koploper Manchester United.

De beginfase was voor de bezoekers met enkele uitstekende kansen voor Didier Drogba. De Ivoriaan kon zich echter niet op het scorebord werken. Gedurende de eerste helft herstelde Arsenal het evenwicht. The Gunners werden ook steeds gevaarlijker met pogingen van Theo Walcott en Samir Nasri. Vlak voor rust kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong. Na een rommelige fase viel de bal voor de voeten van Alexandre Song die de 1-0 voorbij Petr Cech in doel trapte.

Na de rust diepte Arsenal vrij snel zijn voorsprong verschroeiend uit. Aanvoerder Cesc Fàbregas (foto) wist eerst de 2-0 in doel te werken, waarna amper twee minuten later Walcott de score vergrootte tot 3-0. Het antwoord van Chelsea volgde snel met het doelpunt van Branislav Ivanovic. Arsenal liet zich echter niet meer van de wijs brengen. De thuisploeg speelde de wedstrijd beheerst uit en nadert tot op twee punten van leider United. Chelsea stelt met een drie op achttien teleur.