Speeldag: Speeldag 21
Stadion: St. Andrews Stadium
Arsenal boekt vlotte zege op veld van Birmingham
Maarten Van Bever

Arsenal kende weinig problemen met Birmingham City. Het boekte een vlotte 0-3 overwinning en blijft zo in het spoor van leider Manchester United. Samir Nasri en Cesc Fàbregas waren de smaakmakers van dienst bij Arsenal.

Na dertien minuten opende Robin Van Persie de score op vrije trap. De Nederlander kreeg even later zelfs de kans op de 0-2. De aanvaller kwam oog in oog met Foster te staan en koos voor een stiftertje, maar de doelman bleef op zijn benen staan en kon de zwakke inzet eenvoudig pakken. Birmingham bleef zodoende in de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker.

In de tweede helft trok Arsenal de wedstrijd naar zich toe en kreeg de thuisploeg door toedoen van het duo Nasri-Fàbregas nog twee treffers om de oren. De twee middenvelders wisten elkaar goed te vinden hetgeen resulterde in twee prachtige doelpunten.

Na een korte combinatie op het middenveld met Fàbregas, diepte Nasri de score uit met een geplaatst schot. Even later was het opnieuw raak. Nasri speelde Fàbregas prachtig vrij, maar diens schot ketste af op doelman Foster. Via de voet van Birmingham-speler Roger Johnson belandde de bal alsnog in doel. Arsenal tikte in de resterende twintig minuten de match rustig uit.

Dankzij de overwinning komt de ploeg van Arsène Wenger op 39 punten te staan. Dat zijn er twee minder dan koploper Manchester United, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft. Birmingham City blijft hangen in de degradatiezone met slechts één punt meer dan hekkensluiter Wolverhampton.