arsArsenal
mciManchester City
Datum: 05/01/2011 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Emirates Stadium
Kompany houdt zich staande bij Arsenal
Yves Dekoning
| 0 reacties
Kompany houdt zich staande bij Arsenal
Foto: © SC

Manchester City heeft een punt geraapt in het Emirates Stadium. Arsenal speelde sterk, maar kreeg de bal niet tegen de netten.

In de topper tussen Arsenal en Manchester City is de 0-0 niet van de bordjes geraakt. Daarmee mag vooral City zich tevreden prijzen. De bezoekers kwamen voor een punt en hebben dit gekregen. Het is ongelooflijk dat de Gunners niet hebben gescoord in deze partij. De defensie van City hield zich goed staande, maar toch kreeg Arsenal kansen. Joe Hart moest uitpakken met enkele knappe reddingen en maar liefst drie keer moest het doelkader redding brengen.

Vincent Kompany speelde opnieuw een uitstekende wedstrijd, maar kwam wel goed weg toen Theo Walcott van dichtbij tegen zijn arm trapte en de scheidsrechter geen strafschop gaf. In de slotfase kwam Kompany nog tussenbeide toen Bacary Sagna en Pablo Zabaleta neus aan neus stonden. De laat volgens de ref die twee keer rood trok.

Vooral Manchester United zal tevreden zijn met deze puntendeling. Met Chelsea op de sukkel zijn Man City en Arsenal de eerste achtervolgers. Beiden zijn op achtervolgen aangewezen, met meer matchen gespeeld. City volgt op twee punten en heeft twee wedstrijden meer achter de rug. Arsenal staat op vier punten, met één match meer gespeeld.

Herbeleef Arsenal - Manchester City