Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Anfield Road
Zwak City kansloos onderuit op Anfield Road
Jarryd Naegels

Liverpool heeft Manchester City met een 3-0-pandoering huiswaarts gesturd. The Reds toonden zich de beste van City, met kapitein Kompany en Boyata negentig minuten op het veld, na een pot gevechtsvoetbal.

In een slordige eerste periode begon Liverpool het beste. Kuyt en Carroll knalden binnen de eerste vijf minuten al eens onbesuisd over en Suarez trof de paal. Anfield kolkte en de bezoekers moesten naar adem happen. Na amper acht minuten spelen vlamde Carroll de openingstreffer tegen de touwen.

Zwak City
Nadien verwaterde het spel en speelden beide teams een erg onzuivere eerste helft. Het was een halfuur wachten vooraleer Liverpool weer de neus aan het venster stak. Het was meteen weer raak. City kreeg de bal niet weg en uiteindelijk belandde het leer voor de voeten van Kuyt. De Nederlander twijfelde niet en schoof de 2-0 binnen.

Nauwelijks één minuut later was het lot van een ontstellend zwak City bezegeld. Meireles zwiepte voor en Carroll kopte fraai zijn tweede van de avond binnen. De bezoekers konden net voor rusten pas voor de eerste keer dreigen via een zwakke kopbal van Balotelli die de geblesseerde Tevez was komen vervangen.

Overbodige tweede periode
Ook na de onderbreking was er een overvloed aan slechte passes en misverstanden. Er vielen nauwelijks kansen en Manchester gaf een gelaten indruk. Iets na het uur knalde Suarez een zeldzame kans naast.

Uitblinkers Kuyt en Carroll kwamen nog dicht bij een vierde goal aan het eind van een al bij al teleurstellende tweede helft. Aan de overkant redde Reina nog de eerredder van Touré.