mciManchester City
arsArsenal
0-1
0-2
Datum: 24/10/2010 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: City of Manchester Stadium
Man City na rood Boyata kopje onder tegen Arsenal
Bram Coenen
| 0 reacties
Man City na rood Boyata kopje onder tegen Arsenal
Foto: © SC

Manchester City is er niet in geslaagd verder op te rukken in de stand. Het ging thuis met 0-3 de boot in tegen Arsenal. Rode Duivel Dedryck Boyata moest al snel met rood naar de kant.

Manchester City was de afgelopen weken in uitstekende doen en was in de stand opgeklommen naar een knappe tweede plaats. Het was dan ook uitkijken geblazen hoe het zou presteren in de topper tegen Arsenal. Al na amper vijf minuten spelen kregen The Citizens echter met een opdoffer van formaat af te rekenen na een snelle rode kaart voor Dedryck Boyata, die de doorgebroken Marouane Chamakh neerhaalde.

Nog geen kwartier later wisten de bezoekers al van deze opdoffer te profiteren. Na een knap één-tweetje met Andrei Arshavin knalde Samir Nasri de openingstreffer tegen de touwen. City bleef echter aardig aanklampen, maar gerust werd er met een 0-1 stand op het bord.

Ook na de pauze bleef City aandringen, maar goed twintig minuten voor tijd was het Alex Song die de bezoekers op 0-2 bracht, na knap voorbereidend werk van Cesc Fabregas. Diezelfde Fabregas miste trouwens nog een penalty na een voorafgaande fout van Vincent Kompany, die de hele wedstrijd speelde.

Vlak voor tijd beslisten de Gunners de match definitief wanneer Nicklas Bendtner er op assist van Nasri 0-3 van maakte. Door deze zege komt Arsenal nu op gelijke hoogte van City. Beide ploegen volgen op vijf punten van leider Chelsea, dat één duel minder telt.

Herbeleef Manchester City - Arsenal