Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stamford Bridge
Elfmeter invaller Lampard doet Man City de das om

Chelsea heeft de topper tegen Manchester City gewonnen met 2-1. Een penalty van de op de bank gestarte Lampard besliste het duel tegen de ploeg van Vincent Kompany.

Chelsea kreeg direct een uppercut te verwerken, want al na twee minuten legde Balotelli de bal in het mandje. De thuisploeg kon echter nog voor de rust gelijkmaken via Meireles.

In de tweede helft was Chelsea baas en het werd erger toen Clichy na een kwartier rood pakte met zijn tweede gele kaart van de avond. Villas-Boas zette ook zijn joker, Frank Lampard, in en die kroonde zich tot matchwinnaar. Lescott speelde de bal met de hand in de zestien en Lampard schoot de elfmeter feilloos in doel. De Londense club verminderde zijn achterstand op de leider tot zeven punten.