munManchester United
blrBlackburn
0-1
16' Aiyegbini Yakubu (pen)
2-3
Datum: 31/12/2011 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Old Trafford
United blameert zich tegen hekkensluiter
Tomas Taecke
| 0 reacties
United blameert zich tegen hekkensluiter
Foto: © SC

Manchester United zal straks met een dubbel gevoel het glas heffen op het nieuwe jaar. De Mancunians gingen in eigen huis met 2-3 de boot in tegen hekkensluiter Blackburn.

Wat op de laatste dag van het jaar een gezondheidswandeling moest worden voor de competitieleider, draaide uit in een nachtmerrie. Manchester United ging zaterdagmiddag met de billen bloot tegen rode lantaarn Blackburn, dat dit seizoen nog maar drie keer kon winnen.

Na een kwartier spelen kwam United op achterstand. Yakubu tekende de openingstreffer aan vanop de stip (0-1), nadat Berbatov hem foutief neerhaalde.  Pas uit de kleedkamers verdubbelde de ex-Everton-spits de voorsprong (0-2).

De man in vorm Dimitar Berbatov was vastberaden zijn club toch een prettig eindejaarsfeest te bezorgen. Met twee treffers stelde hij in tien minuten tijd orde op zaken. United ging op zoek naar de winnende treffer maar kreeg vlak voor tijd het deksel op de neus. De Gea verkeek zich op een hoekschop en Hanley kopte in twee keer de winnende treffer over de doellijn (2-3).

United blijft naast City aan de leiding, dat wel één wedstrijd minder heeft gespeeld. Blackburn wipt voorlopig over Bolton naar de voorlaatste plaats, maar de Wanderers komen later zaterdagmiddag nog in actie tegen Wolverhampton.

Herbeleef Manchester United - Blackburn