Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: City of Manchester Stadium
City kan rekenen op koelbloedige Balotelli

Mario Balotelli heeft Manchester City - nog steeds zonder Vincent Kompany - vanop de strafschopstip de volle buit bezorgd tegen Tottenham Hotspur. Het werd 3-2 in de slotfase.

Voor de rust was het allemaal weinig soeps en geen van beide poegen kwam tot een echt grote kans. De spelers gingen de koffiepauze dan ook in met 0-0 nog steeds op het bord.

De tweede helft had meer te bieden. Nasri opende de score na een mooie pass van Silva. Drie minuten later kon een hoekschop door Lescott in doel verlengd worden en stond het reeds 2-0. Tottenham werd opeens wakker en binnen de tien minuten stond het gelijk na goals van Defoe en Bale.

Toch ging City nog met de zege lopen, want King maakte in de slotfase nog een domme fout in de zestien. Balotelli hield zijn zenuwen vanaf elf meter onder controle.