Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Anfield Road
Van Persie schiet Arsenal voorbij Liverpool in toegevoegde tijd
Jefrey Van der Straeten

In een spannende wedstrijd heeft Arsenal op de valreep de drie punten meegegraaid op Anfield Road. Liverpool was nochtans op voorsprong gekomen.

In de eerste helft kreeg Liverpool een strafschop. Na een prachtige dubbelpass in het vijandige strafschopgebied tussen Suarez en Kuyt, werd de Uruguayaan foutief gestopt door Arsenal-doelman Szczezny. Hoewel Charlie Adam van plan was om de elfmeter te trappen, eiste Dirk Kuyt de bal op. De Nederlander mistte echter: de Arsenal-doelman bracht tweemaal redding, want ook de rebound werd uit doel gestompt.

Toch hoefde Anfield niet te lang te rouwen. Enkele minuten later kwam het immers op 1-0, dankzij een owngoal van Koscielny. Liverpool kon echter niet lang profiteren van de voorsprong. In de 31ste minuut werd de bal prachtig voorgezet door Sagna, waarna Robin Van Persie de bal tegen het net kopte.

In de tweede helft bleef het spannend. Beide ploegen hadden immers de drie punten nodig indien ze in de strijd willen blijven voor de vierde plaats, die recht geeft op Champions League-deelname.

Het zag er naar uit dat de wedstrijd op een gelijkspel zou eindigen tot – u raadt het nooit – Van Persie opnieuw toesloeg en beheerst de 1-2 scoorde.

Met deze winst doet Arsenal een gouden zaak in het klassement. Het komt met deze zege op vier punten van aartsrivaal Tottenham Hotspur, dat morgen op bezoek gaat bij Manchester United. Als Chelsea vandaag wint, lijkt Liverpool uitgeschakeld voor het vierde Champions League-ticket. Van deelname aan de Europa League zijn de Reds al zeker, na de Carling Cup-winst vorige week.