Speeldag: Speeldag 29
Stadion: City of Manchester Stadium
Tevez maakt meteen het verschil tegen Chelsea
Yves Dekoning

Manchester City blijft in de titelrace nadat het Chelsea versloeg met 2-1. De Blues waren op voorsprong gekomen, maar de Citizens vochten zich terug in de match.

Chelsea leek af te stevenen op een overwinning in Manchester, maar City sloeg terug in de slotfase. Carlos Tevez mocht voor het eerst invallen na zijn lange afwezigheid en speelde een belangrijke rol in de comeback. Vijf minuten voor tijd leverde hij een sublieme assist voor Samir Nasri die even knap Petr Cech versloeg met een stiftertje. Zeven minuten eerder had Sergio Aguero City met een strafschop terug op gelijke hoogte gebracht.

Voor rust zat de wedstrijd op slot. Manchester City had het meeste balbezit en ook de beste kans. Nasri vond de dwarsligger op zijn weg. Ook na de pauze zag Nasri zijn inzet op de lat belanden, dit keer na een redding van Cech. Tegen de gang van het spel klom Chelsea op voorsprong. Op het uur week een schot van Gary Cahill af waardoor Joe Hart kansloos was. Tevez viel in en City verhoogde de druk. Na een hoekschop raakte Michael Essien de bal met de hand en de thuisploeg kreeg een strafschop.

Door deze overwinning blijft City in de running voor de titel. De Citizens staan één punt achter buur United. Chelsea blijft op de vijfde plaats hangen en ziet Tottenham en Arsenal verder weg sluipen in de strijd om de kwalificatie voor de Champions League. Vijf punten scheiden de Blues van de lucratieve Europese competitie.

Bij Manchester City zat Vincent Kompany geblesseerd in de tribunes. Bij Chelsea was er geen plaats op de bank voor Romelu Lukaku.