newNewcastle United
livLiverpool FC
1-0
2-0
Datum: 01/04/2012 14:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: St. James Park
Newcastle verslaat Liverpool en mengt zich in strijd om CL-ticket
Jefrey Van der Straeten
| 0 reacties
Newcastle verslaat Liverpool en mengt zich in strijd om CL-ticket
Foto: © SC

Newcastle heeft deze middag haar thuiswedstrijd gewonnen tegen Liverpool (2-0). De Magpies tellen nu evenveel punten als Chelsea. Daarmee ruiken ze de Champions League.

De Senegalees Papiss Cissé was de held van de dag met een doelpunt in elke speelhelft. Daarmee zit Cissé aan een gemiddelde van één goal per wedstrijd. In zeven matchen scoorde hij evenveel doelpunten.

Dankzij deze winst komt Newcastle op gelijke hoogte met Chelsea op de vijfde plaats. Europees voetbal is sinds kort het doel van de Magpies, maar misschien zit er wel meer in. Men staat immers maar twee punten achter op de vierde stek, die leidt tot de Champions League-voorronde. Tottenham, dat die plaats bekleedt, komt later op de dag wel nog in actie tegen Swansea.

Liverpool van zijn kant kent een rampperiode. Het zakt terug tot de achtste plaats. Daarmee evenaart het haar dieptepunt van het seizoen 1993-1994, toen het op dezelfde stek de competitie beëindigde. Eerder in het jaar won het wel al de Carling Cup, waardoor de Reds al zeker zijn van Europees voetbal.

Herbeleef Newcastle United - Liverpool FC