Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Anfield Road
Reds en Villains rapen nog eens iets
Yves Dekoning

Liverpool heeft eindelijk nog eens een punt geraapt. Na drie nederlagen op rij, werd tegen Aston Villa op de valreep een nieuwe nederlaag vermeden.Voor de Villains is dit het eerste punt in drie duels.

Voor de wedstrijd was er een minuut stilte ter ere van de 96 slachtoffers van het drama op Hillsborough 23 jaar geleden. De match was pas bezig toen Dirk Kuyt bezoekende keeper Shay Given al aan het werk zetten. Alexander Doni debuteerde in doel voor Liverpool en moest zich al na tien minuten gewonnen geven. De Braziliaan werkte een voorzet van Stephen Warnock (ex-Liverpool) onvoldoende weg en Chris Herd kon profiteren om de 0-1 binnen te werken. Liverpool kon niet meteen terugslaan en Given had amper werk op te knappen. De Reds claimden wel twee keer een penalty.

Acht minuten na rust kopte Luis Suarez een voorzet van Steven Gerrard op het doelkader. Na enkele wissels, vooral de inbreng van Craig Bellamy, kreeg Liverpool meer vuur. Opnieuw werd geroepen voor een strafschop na vermeend handspel. Enkele schoten zoefden net naast of over. Acht minuten voor tijd kopte Daniel Agger tegen de deklat en Suarez tikte de rebound binnen. Given hield Gerrard in blessuretijd nog van de zege, maar de Reds mogen tevreden zijn met een punt. Ook voor de Villains is het punt heel welkom in de degradatiestrijd.